nedjelja, 23.12.2012.

BOZICNA CESTITKA

Cijenjena Blog-Familijo evo da vam se obratim sa par rijeci u ovo Bozicno vrijeme zaboravite sve komercijalne
pokusaje velikih trgovinskih lanaca sto ljude pokusavaju svojim reklamama nagovorit na kupnju njihovih produkata
i samim time unistavaju car i vrijednost Bozica,Jer Bozic treba biti Blagdan ljubavi familije i veselja,a ne
materialni vrijednosti stoga otvorite svoja srca darjte ljubav svojim najmilijim i u zdravlju sreci i veselju provedite ovo
lijepo blagdansko vrijeme ucinite najbolje od njega sto se moze uciniti .
Darujte ljubav jedni drugima
Cestit Bozic pun mira blagostanja srece i ljubavi od srca vam zele BMV-S.

Objavljeno u 09:44 • Komentari (0) • Isprintaj#

Vozač teško ozlijeđen, izletio s autoceste kod D. Andrijevaca

Vozač teško ozlijeđen, izletio s autoceste kod D. Andrijevaca
Nakon očevida će biti poznato zbog čega je vozač (36) VW Caddyja izletio s autoceste. Hitno su ga prevezli u Slavonski Brod na operaciju
Subota, 22. 12. 2012. u 08:41 Piše: Ivan Hruškovec
Vozač teško ozlijeđen, izletio s autoceste kod D. Andrijevaca Marko Jurinec/Pixsell Ilustracija

Vozač VW Caddyja D.H.(36) izletio je u subotu oko 3.15 sati s autoceste A5 kod Donjih Andrijevaca. U teškoj nesreći zadobio je teške ozljede te su ga hitno prevezli u bolnicu u Slavonskom Brodu na operaciju.

Nakon očevida će biti poznato više o uzrocima nesreće.

Objavljeno u 09:43 • Komentari (0) • Isprintaj#

petak, 10.08.2012.

Nove igre na blogu

Dragi moji blogovci za vas sam postavio nove igre na blogu morate samo klikniti s misom na link IGRICE i onda sa strelicama lijevo ili desno odaberite igricu IGRICE

Objavljeno u 13:31 • Komentari (0) • Isprintaj#

petak, 20.04.2012.

"Dan općine Donji Andrijevci" .

"Dan općine Donji Andrijevci" 21.04.
Svim mojim Blogovcima i posjetiocima ovog bloga zelim sretan dan opcine

Objavljeno u 14:38 • Komentari (0) • Isprintaj#

ponedjeljak, 30.01.2012.

Na muškarca naletio teretni vlak te ga usmrtio na mjestu

Na muškarca naletio teretni vlak te ga usmrtio na mjestu
Što je muškarac radio na otvorenoj pruzi u vrijeme nailaska vlaka te njegov identitet i druge okolnosti nesreće pokazat će istraga.
Očevid je na pruzi obavila policija
Ponedjeljak, 30. 1. 2012. u 13:01, zadnja izmjena prije 8 sati i 37 minuta Piše: Boris Gajdukov
Na muškarca naletio teretni vlak te ga usmrtio na mjestu Goran Kovačić/Pixsell Ilustracija

Na dionici magistralne pruge Zagreb-Vinkovci u ponedjeljak ujutro oko 5.30 sati teretni vlak je na željezničkoj postaji Donji Andrijevci
naletio na muškarca i ubio ga na mjestu. Očevid su napravili policajci, a željeznički promet su preusmjerili na drugi kolosijek.
Što je muškarac radio na otvorenoj pruzi u vrijeme nailaska vlaka te identitet stradalog i druge okolnosti nesreće utvrdit će se istragom.


izvor24.sata.hr

Objavljeno u 21:44 • Komentari (0) • Isprintaj#

subota, 14.01.2012.

Dobrovoljni vatrogasci spasili obiteljski dom

Ovo je naša deveta intervencija ove godine, i jedna u nizu noćnih, na koju se u kratkom roku odazvalo 14 vatrogasaca, istaknuo je zapovjednik postrojbe Ivan Vukašinović.

STARO TOPOLJE - Sinoć je poslije 20,00 sati u Starom Topolju buknuo požar na gospodarskom objektu – čardaku u Dalmatinskoj ulici br. 44. Brzom intervencijom dobrovoljnih vatrogasaca iz Donjih Andrijevaca požar je lokaliziran te je spriječeno njegovo daljnje širenje na druge gospodarske objekte i obiteljsku kuću koja se nalazila u istom dvorištu.

Pretpostavlja se kako je požar uzrokovan čovjekovom nepažnjom odnosno neopreznim paljenjem smeća neposredno uz čardak i uz nepovoljne vremenske uvjete (jak vjetar).

- Ovo je naša deveta intervencija ove godine, i jedna u nizu noćnih, na koju se u kratkom roku odazvalo 14 vatrogasaca, istaknuo je zapovjednik postrojbe Ivan Vukašinović.

(izvor:sbplus)

Objavljeno u 15:05 • Komentari (0) • Isprintaj#

Eksplodirala ručna bomba 'M75'

DONJI ANDRIJEVCI - Danas oko 12,40 sati između mjesta Divoševci i Donji Andrijevci, prilikom čišćenja odvodnog kanala, 42-godišnji djelatnik jednog poduzeće iz Slavonskog Broda aktivirao je eksplozivnu napravu koja je bila odbačena u kanalu - izvjestila je PU brodskoposavska.

Po nalogu nadležnog državnog odvjetništva policija je obavila očevid uz stručnu pomoć djelatnika za protueksplozijsku zaštitu. Očevidom je utvrđeno da je djelatnik poduzeća koje je obavljalo poslove čišćenja kanala, upravljajući radnim strojem „Bagerom" s priključnim uređajem za čišćenje kanala tkz. „Tarup", u jednom trenutku zakačio ručnu bombu „M75", koju je nesavjesni građanin tu odbacio i tom prilikom ju aktivirao.

Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja na radnom stroju, ali pri tom nije bilo ozlijeđenih osoba. Na mjestu eksplozije i u njenoj neposrednoj blizini pronađeno je još sedam komada neeksplodiranih ručnih bombi „M75", čije je upaljače na mjestu pronalaska uništio djelatnik za protueksplozijsku zaštitu, a tijela bombi preuzeo radi daljnjeg uništenja.

Zbog kaznenog djela „Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" policija protiv, za sada nepoznatog počinitelja, podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.


(izvor:sbplus)

Objavljeno u 15:03 • Komentari (0) • Isprintaj#

U Donjim Andrijevcima "Teška krađa" - četiri autofelge...

DONJI ANDRIJEVCI - Policijski službenici su danas dovršili kriminalističko istraživanje nad četvoricom mlađih muškaraca u dobi od 20 do 29 godina, sa područja općine Donji Andrijevci, te utvrdili osnovanu sumnju da su oni počinili kazneno djelo „Teška krađa". Oni su sredinom mjeseca siječnja, oko 21 sat, preskočili dvorišnu ogradu visine preko 2 metra i ušli u dvorište obiteljske kuće vlasništvo 54-godišnjakinje. Nakon toga su kroz nezaključan prozor ušli u dvorišnu zgradu, a potom preko krovišta ušli u tavanski prostor obiteljske kuće odakle su otuđili četiri čelične felge za automobil, te veću količinu raznog željeza, koje su naknadno prodali kao sekundarnu sirovinu. Protiv njih slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Teška krađa".

(izvor:sbplus)

Objavljeno u 15:01 • Komentari (0) • Isprintaj#

Odličan lovočuvar

SBplus, iz svojih pouzdanih ali neslužbenih izvora, saznaje kako je lovnik LG "Jastreb" iz Donjih Andrijevaca, Antonio Bunčić, tijekom ophodnje lovišta, u krivolovu zatekao Marka (Mate) Seletkovića iz Donjih Andrijevaca te ga prijavio za nezakonit lov.

DONJI ANDRIJEVCI - Policija je jučer oko 16 sati zbog, sumnje u kazneno djelo „Protuzakonitog lova", uhitila 25-godišnjaka s područja općine Donji Andrijevci.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je on, jučer oko 15 sati, na području Lovnog gospodarstva „Jastreb" iz Donjih Andrijevaca, ustrijelio srnu s puškom marke „ČZ", call. 22 VMR. Srnu je, nakon toga, ogulio u dvorištu obiteljske kuće.

Policija je, uz potvrdu, od njega oduzela ustrijeljenu i oguljenu srnu, pušku kojom je počinio kazneno djelo i koju je nedozvoljeno posjedovao, dva pripadajuća streljiva i jednu i čahuru.

Ustrijeljena divljač predana je lovniku LG "Jastreb" Donji Andrijevci, a protiv 25-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Protuzakoniti lov" i optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

SBplus, iz svojih pouzdanih ali neslužbenih izvora, saznaje kako je lovnik LG "Jastreb" iz Donjih Andrijevaca, Antonio Bunčić, tijekom ophodnje lovišta, u krivolovu zatekao Marka (Mate) Seletkovića iz Donjih Andrijevaca te ga prijavio za nezakonit lov.
(izvor:sbplus)

Objavljeno u 14:58 • Komentari (0) • Isprintaj#

nedjelja, 01.01.2012.

NOVOGODISNJA CESTITKA

partyCJENJENI POSJETIOCI OVOGA BLOGA OD SRCA VAM ZELIM SRETNU I USPJESNU NOVU 2012 GODINUpartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartypartyparty

Objavljeno u 11:44 • Komentari (0) • Isprintaj#

srijeda, 28.12.2011.

Novo na blogu

Dragi moji vjerni posjetioci samo za vas postavio sam web radio na blog tako da mozete uzivat uz glazbu raznih web radio postaja sve sto morate uciniti kliknite na slikicu SurfMusik.de na desnoj strani bloga pritom vam se otvori novi prozor na kojemu mozete izabrati koju radio postaju zelite . ukoliko vam nekrene glazba i u lijevom kutu stoji firefox plugin kliknite na to i u par sekundi ce biti instaliran potrebni plugin te nakon instalacije mozete bez problema i besplatno slusati glazbu.za daljnja pitanja obratite mi se putem maila ili upisite jedan kmentar ovdje ispod.

Vazno ako zelte snimati glazbu sa "Radiograbber" taj program nije besplatan ali sa njime mozete legalno skidati glazbu

Objavljeno u 14:19 • Komentari (0) • Isprintaj#

petak, 23.12.2011.

BOZICNA CESTITKA



Dragi moji Blogovci,posjetioci mojih stranica od srca vam se zelim zahvaliti za dugogodisnju podrsku i suradnju.
Lijepo je znati da kad covjek nesto naprvi ,napise , ima onih koji to posjete pogledaju i cak i komentiraju ,a najvecea nagrad mi je uspjeh da sam sa mojim stranicama uspio ponovno okupit i udruziti
toliko ljudi tu su nastala i neka nova prijateljstva i probudila se naka stara vec usnula zbog lose komunikacije
nazalost u svijetu komunikacija u danasnje vrijeme sve manje ima mjesta ovakvim formatima kao sto su moje homepage ili ti blogovi ,jer
izlaze sve vise ovakvih poput Facebook Google+... ;sto nazalost moram priznati da je jednostavnije i bolje uredjeno
jer nazalost izrada takovih formata kosta novca i vremena i nemoze se realizovati s jednim covjekom .I za kraj htio bi se jos jednom
zahvaliti sto uz ovakve skupo i lijepo izradjene stvari jos uvjek nadjete vremena da posjetite ove nase jednostavne stranice ,
Te od srca vama i vasim familijama zelim cestit i blagoslovljen BOZIC te uspjesnu sretnu i veselu novu 2012 Godinu
vas Smolcic Vjeko BMV

Objavljeno u 15:08 • Komentari (0) • Isprintaj#

nedjelja, 18.12.2011.

TEXT PODRSKE ANDRIJEVACKIM RADNICIMA

"Svi želimo raditi. Želimo da naša firma izađe iz krize kako bi bila stabilna i dobra. Samo želimo pošteno raditi i svoju plaću primati, isključivo, u novcu"

DONJI ANDRIJEVCI - 'Našička d.d.' Andrijevci, tvrtka za eksploataciju šuma i pilanarstvo, 1921. godine otvorila je svoju pilanu s četiri 'jarmače' i parnim lokomobilom od 150 KS (110 kW) s uskotračnom prugom u dužini od 50 kilometara. U toj gigant pilani radilo je preko tisuću ljudi. Zbog nje je puno Ličana otišlo iz svog zavičaja.

Nesretne, trinaeste godine od otvaranja ove (Židovske) multinacionalne kompanije, nezadovoljni radnici, predvođeni andrijevačkim HSS-ovcima i perkovačkim komunistima, organizirali su poduži štrajk. Kako su, odreda, bili sirotinja koja nije imala nikakve materijalne zalihe, pa niti što za jesti, mjesni župnik, legendarni Ferdo Gersner, u crkvenom dvorištu, za njih je organizirao javnu kuhinju. Za 'nagradu' ga je, potom, biskup Akšamović, unatoč velikom protivljenju Andrijevčana, premjestio u novu župu
Američki san na hrvatski način

Šezdesetak godina kasnije, izvjesni Marinko Mikulić doselio je u Donje Andrijevce sa svojom već 'etabliranom' tvrtkom 'PAN kartonaža' u kojoj je desetak zaposlenih, manufakturno, izrađivalo kartonsku ambalažu za Đuru Đaković, Slavoniju DI i druge industrijske SOUR-e u okruženju. Iako je u selu radio 'Đurin' pogon u kojem je sedamdesetak zaposlenika proizvodilo sudove pod pritiskom, ovaj obrtnik je bio dobrodošao. Kasnije mu je, u narodu, državi i crkci, utjecaj rastao s rastom tvrtke i brojem zaposlenih u njoj.

U svom tridesetogodišnjem životu, tvrtka PAN je imala spektakularan razvojni put - postala je hrvatski industrijski kolos s više stotina zaposlenih - od Donjih Andrijevaca do Zagreba.

Kao da se povijest poigrala s Andrijevčanima, danas se počelo događati isto ono što je prije 77 godina eskaliralo u generalni štrajk u koji se uključila i crkva - na strani radnika. Danas se, ispred olinjalog, mjesnog, socijalističkog 'društvenog doma' okupilo četrdesetak (od 63-je sindikalno organiziranih) radnika PAN-a kako bi dali podršku svom sindikalnom povjereniku Marinku Matiću, koji je, nezakonito, premješten na novo radno mjesto - iz Andrijevaca u Slavonski Brod.

Marinko ga nije volio

„Zadnja tri dana, kad dođem na portu, upućuju me na novo radno mjesto - u brodski pogon, a tamo ne želim, jer sam, kao sindikalni povjerenik, nezakonito premješten, kaže Matić, koji u PAN-u radi već 18.godina.

Povjerenik SSSH u Slavonskom Brodu, Ante Malovan, pojašnjava kako je odluka o premještanju povjerenika ništavna te da, sukladno zakonu, 15 dana će čekati odgovor poslodavca, a nakon toga, povlačenje odluke zatražiti će sudskim putem.

Osnivanje sindikalne podružnice u PAN-u potaknulo je nezadovoljstvo radnika, prije svega, zbog smanjenja plaće i njene isplate u bonovima, odnosno, putem kartica tvrtke.

Kartica koja život zagorčava

„To su PAN-ove kartici s kojom možemo kupovati jedino hranu i piće i to u PAN-ovim trgovinama. Ne možemo plaćati kredite, režije, odjeću… školovati djecu. Tražimo svoje plaće u novcu" kažu ogorčene dugogodišnje zaposlenice Pavica Matić, Julija Puljić i Marica Rašić koje su, tvrde, ove godine dobile samo četiri plaće u novcu, a radile su svaku subotu, a ponekad i nedjelju - besplatno.

„Nekad se mogla kupiti i bijela tehnika i namještaj, a sada je sve palo samo na prehranu" potvrđuje i Ivan Markovac koji u PAN-u radi na slaganju kartona. „Kreditiramo mi njega, a ne on nas … ali, što možemo" demantiraju radnici zadnje izjave poslodavca Marinka Mikulića, kako mu radnici duguju četiri plaće.

Socijalni nauk crkve u Hrvata

„Sindikat smo osnovali isključivo zbog pravne zaštite radnika, a ne kako bi naškodili poslodavcu ili doveli konkurenciju. Želimo samo poštivanje kolektivnog ugovora. Zbog toga i dalje poslodavca pozivamo na dijalog. Svi želimo raditi. Želimo da naša firma izađe iz krize kako bi bila stabilna i dobra. Samo želimo pošteno raditi i svoju plaću primati, isključivo, u novcu", kazao je Matić.

Na današnjem skupu izabrana su i dva člana povjerenstva, Josip Balaban i Mirko Vološen. Sindikalci očekuju kako će im se pridružiti i ostali zaposlenici ove adrijevačke tvornice u kojoj 212 zaposlenih zarađuje kruh za svoje obitelji.

- Hoćete li se i vi pridružiti protestima radnika PAN-a, kao što je to, prije 77 godina, učinio vaš kolega, pitamo andrijevačkog župnika Nikicu Mihaljevića? „Ne bih se miješao u rad Sindikata. Poštujem i njih i poslodavca. Svi su oni moji vjernici i crkva svima, kao vjernicima, stoji na raspolaganju" poručio je Nikica svome stadu.
(TEXT preuzet sa ---sbplus.hr)hrvatska

Objavljeno u 19:42 • Komentari (0) • Isprintaj#

utorak, 15.11.2011.

Ipak ih se sjetili: Brezonjići su dobili materijal da prošire kuću

Bolje ikad nego nikad: Jadranka Kosor i HDZ su prije više od tri godine pred izbore obećali pomoć obitelji Brezonjić koja živi u drvarnici. Pomoć je stigla tek sada.
Anti Brezonjiću (53) iz Donjih Andrijevaca kraj Slavonskog Broda prije više od tri godine tadašnja ministrica obitelji Jadranka Kosor obećala je pomoć u gradnji kuće za njegovu 13-članu obitelj. Pomoć su mu obećavali i lokalni HDZ-ovci, a čak su se hvalili kako su mu dostavili materijal. Ali Anto u te tri godine nije dobio ni ciglu od obećane pomoći. Nakon teksta u 24sata, objavljenog prije mjesec dana, Ministarstvo obitelji iznenada se sjetilo njegova slučaja. Prošlog tjedna dobio je prvu količinu pijeska, cementa i cigli za dogradnju kuće. Zaklada Hrvatska za dijete, koja je pod okriljem Ministarstva obitelji, donirala je mnogobrojnoj obitelji Brezonjić 15.000 kuna vrijedan građevinski materijal.
– Javili su da će mi pomoći i hvala im. Hvala i načelniku općine Ivanu Musi koji je u ime moje obitelji poslao zahtjev, a hvala i vama novinarima koji ste nam pomogli da napokon dobijemo materijal. Ali ne znam zašto je toliko dugo trebalo da se ispuni obećanje – rekao je Anto ne krijući zadovoljstvo što će ove zime supruga, on i djeca imati humanije uvjete za stanovanje.

– Dobio sam materijala da sagradim dodatak uz kuću do ploče. Problem ostaju krov i stolarija. Sve sami radimo jer nemamo novca za majstore. Pomogli su i susjedi te općina.

Najstariji sin (27) s jednim mlađim bratom živi u dvorištu u drvarnici.

– Ako nam netko pomogne s građom, crijepom i stolarijom, mogli bismo se do zime iseliti iz drvarnice – kaže mladić. Uspiju li napraviti sve što su planirali, imat će četiri manje sobe, kuhinju, kupaonicu i hodnik.
Smanjili mu plaću, a sina i ženu otpustili

Osim problema sa smještajem, Brezonjići mjesecima muku muče i s plaćom.

- Supruga i jedan sin, koji su kao i ja radili u PAN-u, dobili su otkaz. Moja plaća je prije četiri godine bila gotovo dvostruko veća, a sad iznosi oko 2500 kuna - rekao je Anto. Prije mjesec dana bio je ogorčen jer su se lokalni HDZ-ovci na televiziji hvalili kako su im pomogli sagraditi kuću. Sada samo želi da obitelj ima normalne uvjete za život.

Objavljeno u 16:17 • Komentari (0) • Isprintaj#

Obitelj Brezonjić: HDZ nas iskorištava pred svake izbore

Supruga Marica i ja imamo devet sinova i dvije kćeri. Najmlađem je četiri, a najstarijem 27 godina. Živimo u dvije prostorije i u nemogućim uvjetima, govori Anto Brezonjić (53) iz Donjih Andrijevaca kraj Slavonskog Broda. Centar za socijalnu skrb molio je da mu pomognu dograditi još dvije prostorije gdje bi smjestio djecu, a već više od tri godine očekuje građevinski materijal za dogradnju kuće. Pred tadašnje izbore to mu je obećalo ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Dopis je potpisala tadašnja ministrica Jadranka Kosor. Materijal, međutim, nikad nije dobio. Nedavno se na lokalnoj televiziji HDZ hvalio kako je Anto zahvaljujući njima dobio građevinski materijal i da im se gradi kuća.
- Nije to istina! Evo, uvjerite se da je to laž. Ovih dana sreo me općinski vijećnik i rekao da je u općinu stigao dopis kojim mi je odobren građevinski materijal. No načelnik Ivan Musa rekao mi je da općina nema novca za kupnju građevinskog materijala. Očito je to sve predizborni trik - govori Anto.

Sa sinom i suprugom radi u papirnoj industriji PAN, ali pet mjeseci nije primio plaću.

- Župnik nam pomogne s 1000 kuna na mjesec i to je sve. Za sve ostalo snalazimo se sami - kaže Anto. Marica ne zna kako bi prehranila djecu da nema vrta.

- Najgore nam je što nemamo gdje spavati. Nekad spavamo na podu, nekad na krevetu, kako tko ulovi mjesto - govori Marica. U Ministarstvu obitelji u četvrtak su nam rekli da se za odgovor o slučaju obitelji Brezonjić obratimo Ministarstvu graditeljstva.

Objavljeno u 16:17 • Komentari (0) • Isprintaj#

Muškarcu (35) mještanka zabila nož u leđa u svađi

Nakon svađe, djevojka (22) iz Donjih Andrijevaca nedaleko Slavonskog Broda nožem je u leđa probola svojeg 13 godina starijeg sumještanina. Posvađali su se i sukobili u kafiću u Ulici braće Radić u Strizivojni u nedjelju u ranim jutarnjim satima. Ozlijeđenoga je hitna pomoć odvezla prvo u Đakovo, gdje su mu utvrdili teške tjelesne ozljede pa u Opću bolnicu Slavonski Brod. No, ozlijeđeni je, na vlastiti zahtjev, napustio bolnicu nedugo nakon što su ga previli i rekli mu da je izvan životne opasnosti. Odmah se iz Slavonskog Broda uputio ponovo u Strizivojnu. Tamo je, ispred kafića "Čep", posmatrao policijski očevid.
Policija će protiv 22-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu.

Objavljeno u 16:16 • Komentari (0) • Isprintaj#

U D.Andrijevcima pitka voda curila u kanalizaciju

Mještani Donjih Andrijevaca u nedjelju su zvali Vodovod u Sl. Brodu
da saniraju vodovodnu cijev iz koje je tekla pitka voda. Došli su tek u petak
Puklo je još u nedjelju. Pitka voda curila je u kanalizaciju, a cesta je bila pod vodom. Zvali smo mi i drugi susjedi Vodovod u Slavonskome Brodu da dođu zatvoriti vodu i popraviti cijev. Šteta je da čista pitka voda završi u kanalizaciji, požalila nam se čitateljica iz Donjih Andrijevaca, općini u Brodsko-posavskoj županiji.
- Rekli su nam da su zaprimili dojavu i da imaju listu prioriteta, jer ova cijev što je pukla, po njihovoj priči, ne ugrožava kuće i ljude, a i nitko tu vodu ne plaća - prepričala je čitateljica razgovor s odgovornima u slavonskobrodskom Vodovodu.
- Doduše, radnici su došli u petak, ali to je šest dana nakon što smo ih zvali - žali se čitateljica.
U Vodovodu u Slavonskome Brodu nisu nam mogli dati podatke zašto se šest dana čekalo da curi pitka voda, tko će nadoknaditi gubitak i hoće li to na kraju platiti stanovnici Donjih Andrijevaca. Voditelj održavanja za Donje Andrijevce uputio nas je na službe u Vodovodu u Slavonskome Brodu. Ondje su, pak, rekli da je direktor na putu i da prije ponedjeljka neće biti moguće znati detalje popravka cijevi iz koje je šest dana pitka voda curila u kanalizaciju.

Objavljeno u 16:15 • Komentari (0) • Isprintaj#

Bus pun vojnika udario muškarca i ubio ga

U mjestu Donji Andrijevci kod Slavonskog Broda autobus je naletio na B. F. (57) oko 17 sati te ga ubio na mjestu nesreće. Muškarac je prelazio cestu, a na njega je naletio autobus Slavonijatransa koji je prevozio vojnike iz Đakova u Slavonski Brod. Istražni sudac naložio je obdukciju.

Objavljeno u 16:14 • Komentari (0) • Isprintaj#

petak, 09.09.2011.

Vlak pregazio staricu

Na pružnom prijelazu u Osječkoj ulici u Slavonskom Brodu sinoć u 21.30 sati smrtno je stradala 77-godišnja žena. Iako nam u policiji to nisu potvrdili, neslužbeno smo doznali kako je riječ o M. Š. iz Slavonskog Broda. Ona je u trenutku kada je na prijelazu bila spuštena rampa te uključena zvučna i svjetlosna signalizacija neoprezno pješice prelazila željezničku prugu. Na nesretnu ženu u tom je trenutku naletio putnički vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb – Vinkovci i na mjestu je ubio.

Očevid su na mjestu događaja obavili policija i državno odvjetništvo. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije brodske Opće bolnice, a državni odvjetnik je naredio obdukciju. Za sada se ne zna je li žena bila pod utjecajem alkohola. Tijekom trajanja očevida željeznički je promet bio u prekidu od 21.30 do 23.40 sati.

Objavljeno u 14:07 • Komentari (0) • Isprintaj#

četvrtak, 08.09.2011.

Prvi nakon duzeg vremena

Dragi moji neznam dali ste primjetili da mi pocinjemo sve brze zivjeti ,pocinjemo funkcionirati kao suvremene masine imamo sve manje vremena za sebe i za druge .Ponekad kad pocmem razmisljat (u jebote to je opasno kad ja pocmem razmisljat)u ovo danasnje vrijeme zivimo ko u vrijeme kraljeva gdje su kraljevi i njihovi vazali uzivali u bogastvima i slavljima a mi smo ih sluzili da bi mogli prezivjeti tako i danas politicari razbacuju se sa novcem a mi radimo da bi prezivjeli .prije su postojale 3 klase Bogati srednja klasa i siromasni dok danas ta srednja klasa nestaje i sve vise se pripaja onoj siromasnoj te se bori za zivot , dok se bogati razbacuju s novcem i naravno postaju jos bogatiji ,te se razlika izmedju bogath i siromasnih sve vise osjeca postaje sve veca.Stoga se moramo boriti da napravimo najbolje od nasega zivota ,da budemo jedni za druge tu da si pomazemo medjusobno da zajedno slavimo ,zajedno tugujemo da sirimo i jacamo nasu zajednicu

Objavljeno u 15:46 • Komentari (1) • Isprintaj#

utorak, 06.09.2011.

PONOVO TU SAMO ZA VAS

Cjenjeni moji Blogovci i ostali posjetioci evo nakon duze pauze ponovo pocinjem sa radom na blogu pokusat cu da postavim neke zanimljive teme pa ukoliko neko ima neku idejicu neka se slobodno javi naravno prihvacam i krittike i tome slicno
samo vas BMV!!!!!!!!!

Objavljeno u 15:49 • Komentari (0) • Isprintaj#

subota, 23.04.2011.

Uskrsna cestitka

CESTIT I BLAGOSLOVLJEN VAM USKRS
vas BMV

Objavljeno u 22:39 • Komentari (0) • Isprintaj#

ponedjeljak, 14.02.2011.

CESTITKA ZA VALENTINOVO

DRAGI MOJI BLOGOVCI SRETAN VAM DAN ZALJUBLJENIH A SVIM KOJI TO IME NOSE SRETNO IM VALENTINOVO NJIHOV IMENDAN

Objavljeno u 05:59 • Komentari (1) • Isprintaj#

ponedjeljak, 31.01.2011.

ORUŽANA PLJAČKA CREDO BANKE U SLAVONSKOM BRODU

SLAVONSKI BROD - Zasad neutvrđenu svotu novca odnijeli su maskirani pljačkaši jutros oko 9 sati iz poslovnice Credo banke u Zrinskoj ulici u središtu Broda. Razbojništvo se dogodilo sat vremena nakon početka radnog vremena, kada je nekoliko maskiranih muškaraca upalo u prostorije poslovnice. Uz prijetnju oružjem, od djelatnika banke zatražili su da legnu na pod, a od jedne djelatnice da otvori sef.

Kada su ispraznili sef, jedan je pljačkaš, neslužbeno doznajemo, djelatnicu udario nogom u glavu, zbog čega joj je po dolasku policije pružena liječnička pomoć.

S plijenom su pljačkaši pobjegli van, a jesu li se se razdvojeno udaljili pješice ili ih je u blizini sve čekao automobil, u policiji nisu željeli komentirati. Ipak, potvrđuju da zbog potrage za bjeguncima ulicama Broda i prigradskim naseljima patroliraju policijske ophodnje naoružane čak i dugim cijevima.

Stanovnici naselja Lutvnika, gdje se pljačka dogodila, kažu da prije dolaska policije ništa nisu vidjeli ni čuli i ne žele komentirati događaj. Kažu samo da ih je strah jer je od početka prosinca to već četvrta oružana pljačka u tom dijelu grada.

Samo stotinu metara dalje početkom prosinca je opljačkana kladionica Fortune odakle je pljačkaš odnio nekoliko tisuća kuna , polovicom siječnja pljačkaši su odnijeli novac iz obližnje pošte te nakit vrijedan 300 tisuća kuna iz zlatarnice i srebrnarnice na gradskoj tržnici.

Objavljeno u 15:21 • Komentari (0) • Isprintaj#

subota, 25.12.2010.

CESTIT BOZIC I SRETNU I USPJESNU NOVU 2011 GODINU ZELI VAM OD SRCA VAS BMV

Objavljeno u 15:48 • Komentari (0) • Isprintaj#

srijeda, 22.12.2010.

V A Z N A O B A V I J E S T

ZAVRSIO SAM NOVU HOMEPAGE PA JU MOZETE POSJETITI NA OVOJ ADRESI:

http://www.donjiand

Objavljeno u 20:08 • Komentari (0) • Isprintaj#

ponedjeljak, 23.08.2010.

SLAVONSKI BROD

SLAVONSKI BROD – Teške tjelesne ozljede nanesene su brodarskom radniku T. P. (51) prilikom odsukivanja motornog broda jučer oko 17 sati na Savi kod Novog Grada, oko 30 kilometara uzvodno od Slavonskog Broda.

Prilikom odsukivanja pukla je čelična sajla i ozlijedila radniku nogu. Izvan je životne opasnosti.

Motorni brod za vađenje šljunka nasukao se u plićaku na sredini rijeke. Radnici će ga vjerojatno i danas pokušati porinuti u rijeku.

Objavljeno u 12:47 • Komentari (0) • Isprintaj#

SLAVONSKI BROD

SLAVONSKI BROD - Tijelo mrtvog 66-godišnjaka pronašla je policija u nedjelju oko 22 sata u provaliji u Slobodnici. Kako se muškarac nalazio u automobilu, pretpostavlja se da je sletio s ceste no još nisu poznati uzroci nesreće.

Jedina raspoloživa informacija kazuje kako je nesretni 66-godišnjak u 14 sati otišao od kuće, piše 24sata.

Objavljeno u 12:46 • Komentari (0) • Isprintaj#

utorak, 27.07.2010.

lijepom nasom u Donjim Andrijevcima

LIJEPOM NASOM U D.ANDRIJEVCIMA

KLIKNI NA GORE OBJAVLJENI TEXT DA BI VIDIO VIDEO

Objavljeno u 19:51 • Komentari (0) • Isprintaj#

CRNA KRONIKA-----SLAVONSKI BROD



SLAVONSKI BROD - Istražna sutkinja u Slavonskom Brodu saslušala je Romea Kuprešaka (30), Igora Primorca (29), Dragana Pilipovića (28) i Roberta Tišmu (30) koji su, kako stoji u kaznenoj prijavi, u nedjelju oko 6 sati ujutro iz još neutvrđena povoda i razloga brutalno pretukla Krešimira D. (29). On je sa grupom prijatelja prelazio preko pješačkog prijelaza na raskrižju Svačićeve i Vukovarska ulice, u neposrednoj blizini autobusnog i željezničkog kolodvora kada su se međusobno obračunali.

- Od četvorice privedenih, dvojica su se branila šutnjom,a dvojica su dala svoje iskaze. Stvarni razlog sukoba utvrdit će se daljom istragom. Nije se moglo utvrditi tko je među njima taj koji je zadao udarac od kojeg je Krešimir D. zadobio po život opasnu ozljedu, a Tišma je pomagao razdvojiti mladiće tijekom tučnjave. No, protiv sve četvorice i dalje stoji prijava za pokušaj ubojstva - rekla je sutkinja. Stanje Krešimira D. u brodskoj bolnici i dalje je neizvjesno, u komi je, bez svijesti, na aparatima i bori za život.

Objavljeno u 19:43 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

DOBRO DOSLI U DONJE ANDRIJEVCE
Email an Webmaster








value="location_id=gn:3190586&location_name=Slavonski%20Brod&time_format=24&unit_system=metric&lang=hr&background=#FFFFFF&copyright_bar=false"
/>
style="width:220px;height:150px;display: block;text-indent: -50000px;font-size: 0px;background:#DDF url(http://yowindow.com/img/logo.png) no-repeat scroll 50% 50%;"
>Wetter Widget




YoWindow.com
yr.no










Get your own Chat Box! Go Large!



NOGOMET IGRICA












Website counter